Ρόδος

Tο νησί του θεού Ήλιου, του Απόλλωνα,
τo νησί του Κολοσσού και των Ιπποτών
νησί με ιστορία αιώνων, σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών
πατρίδα Ολυμπιονικών και φιλοσόφων
το σμαραγδένιο νησί, με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, το υπέροχο φως και τη μοναδική φιλοξενία
ένας πολυτελής τόπος διακοπών που σου προσφέρει ό,τι επιθυμήσεις…

rodos
rodos

Ρόδος, νησί με ιστορία 5000 χρόνων. Στην αρχαιότητα κατοικήθηκε από διάφορους λαούς: Τελχίνες, Κάρες, Φοίνικες, Μινωίτες και Δωριείς οι οποίοι φτιάχνουν τις τρεις μεγάλες πόλεις: Λίνδο, Κάμειρο και Ιαλυσό,που το 408 π.Χ., δημιούργησαν την πόλη της Ρόδου. Οι τρεις αιώνες που ακολούθησαν αποτέλεσαν τη «χρυσή περίοδο» της Ρόδου.
Υπήρξε κέντρο οικονομικής και πολιτιστικής ανταλλαγής μεταξύ των λαών για πολλούς αιώνες.

Η στρατηγική του θέση απέφερε στο νησί μεγάλο πλούτο και ανήγαγε την πόλη της Ρόδου σε μία από τις εξέχουσες πόλεις της αρχαίας Ελλάδας. Το θαλάσσιο εμπόριο,η ναυσιπλοΐα καθώς και οι συνετές προοδευτικές πολιτικές και διπλωματικές κινήσεις διατήρησαν την πόλη δυνατή.

Τα γράμματα και οι τέχνες ήκμασαν επί αιώνες στη Ρόδο.

Oνομαστό δημιούργημα τέχνης ο Κολοσσός της Ρόδου, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, που κατασκευάσθηκε το 282 π.Χ. από τον Λίνδιο γλύπτη Χάρη, μέχρι που το 226 π.Χ. δυνατός σεισμός χτύπησε τη Ρόδο και το άγαλμα του Κολοσσού κατέρρευσε.
Η Ρόδος αποτέλεσε σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών, γεγονός που αποτυπώνεται σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής και του πολιτισμού του νησιού: στην τέχνη, τη γλώσσα και την αρχιτεκτονική. Γραπτές πηγές και αρχαιολογικές ανασκαφές αποδεικνύουν το μεγαλείο της Ρόδου και την ελληνικότητά της, την οποία και διατήρησε στο διάβα των αιώνων, παρά τους κατά καιρούς κατακτητές, Ρωμαίους, Ιωαννίτες, Ιππότες, Οθωμανούς και Ιταλούς, μέχρι και την ένωσή της (1948) με την μητέρα Ελλάδα.

Copyright © 2017 Αt Hellas - Τουρισμός με Άποψη
| Norman WordPress Theme
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων