Λειψοί


μμ

Οι Λειψοί βρίσκονται στα βόρεια Δωδεκάνησα και είναι το μεγαλύτερο από μια συστάδα νησιών και νησίδων, τα οποία παρουσιάζουν μεγάλο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον (ανήκουν στο δίκτυο Natura).

LIPSOI-
LIPSOI-

Ενδείκνυνται για ήσυχες διακοπές, με τοπίο και ανθρώπους που προσφέρουν απλόχερα σπουδαία εσωτερική ηρεμία. Γύρω από τους Λειψούς υπάρχουν πολλά νησάκια και βραχονησίδες που προσφέρονται για παρατήρηση πουλιών, μεταξύ άλλων του σπάνιου αιγαιόγλαρου. …

περισσότερα για τους Λειψούς 

Ιστορία των Λειψών

LIPSOI-
LIPSOI-

Η αρχαία ονομασία τους ήταν Λεψία, όπως γνωρίζουμε από επιγραφές που βρέθηκαν στο νησί. Ως Λεψία επίσης αναφέρεται και από τον Πλίνιο.

Η Λεψία ή Λειψία κατοικήθηκε από την τελική Νεολιθική εποχή / Πρώιμη εποχή του Χαλκού …..

περισσότερα για την Ιστορία των Λειψών

Αξιοθέατα

Εκκλησίες

LIPSOI-
LIPSOI-

Θρησκευτικός τουρισμός

Όπου και να γυρίσεις τη ματιά σου, θα δεις γαλάζιους μικρούς θόλους με μικρά καμπαναριά. Δεν υπάρχει πλαγιά και λοφίσκος, που πάνω του να μην ασπρίζουν και δύο και τρία ξωκλήσια.

Οι Εκκλησίες και τα ξωκλήσια των Λειψών από τα ησυχαστήρια της Πάνω και της Κάτω Κοίμησης ως το Ναό των Πέντε Οσιομαρτύρων και τον Άγιο Κωνσταντίνο στον Πλατύ Γιαλό, παραμένουν πάντα σε άριστη κατάσταση, εκφράζοντας το βαθύ θρησκευτικό συναίσθημα των κατοίκων…….

περισσότερα για τις εκκλησίες των Λειψών 

Παραλίες

LIPSOI-PARALIES
LIPSOI-PARALIES

Ξεχάστε τις αμμουδιές με τις ομπρέλες και τα πολύβουα beach bars. Οι παραλίες των Λειψών άλλοτε αμμώδεις, άλλοτε βοτσαλωτές κι άλλοτε βραχώδεις, εντυπωσιάζουν λόγω του παρθένου φυσικού τους τοπίου. Μαβιές και τυρκουάζ, θάλασσες γαλήνιες σαν λιμνοθάλασσες. Κλειστοί κόλποι με κρυστάλλινα νερά.

περισσότερα για τις παραλίες των Λειψών 

Που θα πάτε και Τι θα φάτε στους Λειψούς 

Οι Λειψοί είναι ένας γαστρονομικός παράδεισος που περιμένει να σας μυήσει σ’ ένα απολύτως γοητευτικό ταξίδι γεύσης.

LIPSOI-PROIONTA
LIPSOI-PROIONTA

Ο Θεός Διόνυσος έδωσε ευλογία στο νησί κι έμαθε τους Λειψιώτες να φυτεύουν τ’ αμπέλια και να παράγουν το κρασί.  Το κρασί είναι από τα πιο αξιόλογα και φημισμένα προϊόντα του νησιού που επειδή ήταν πάντα τόσο γλυκόπιοτο, ταξίδεψε μέχρι το Βατικανό για νάμα. Φτιαγμένο από Φωκιανό σταφύλι, που μένει να λιαστεί πριν πατηθεί, δίνει ένα βαθύ κόκκινο, γλυκό κρασί.

περισσότερα για το πού θα πάτε και τι θα φάτε στους Λειψούς 

 

 

  • πηγή ΕΟΤ Δήμος Λειψών google
Copyright © 2017 Αt Hellas - Τουρισμός με Άποψη
| Norman WordPress Theme
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων